Jeg er godkendt til at passe 5 børn.  

Ligesom i den kommunale dagpleje, føres der løbende tilsyn. Der er indhentet straffeattest og børneattest på dagplejeren, samt straffeattest på ægtefælle og egne børn over 15 år.

En privat pasningsordning har ikke en fast løn. Der er stor forskel på både prisen og reglerne i de forskellige dagplejehjem.

Du får tilskud fra kommunen til privat Pasningsordning på 75 %, dog max 5157,- kr. pr. måned for en fuldtidsplads (2014) Forældrene skal ikke betale skat af tilskudet fra kommunen,Pasningsordningere. betaler skat af det fulde beløb.

Der gennemføres uventede opsyn (besøg) hos den private pasningsordning. Det er Grethe Elgaard fra Viborg Kommunens afdeling for private pasningsordning, der kommer og fører tilsyn.

Den private pasningsordning får ingenting af kommunen til pasning af børnene, alt betaler hun selv, feks. barnevogne, højstole, legetøj.

Det er pasningsordning, der bestemmer, hvad der skal ske i hverdagen, hvad pladsen koster, om hun vil på tur, hvad vi laver osv. pasningsordning bestemmer selv åbne-lukketid, men må også selv finde nye børn, det hjælper kommunen ikke med.

Kommunen blander sig heller ikke i ferie osv.

Privat pasningsordning er et tilbud, der kan sammensættes efter jeres behov for børnepasning, og giver nogle fordele som:

- Større flexibilitet
- Trygt pasningsmiljø 
- Lavere pris
- Mindre smitterisici da jeg ikke modtager gæstebørn.
- Mindre stress i en travl hverdag

Forældrene og jeg "vælger" hinanden.

Jeg er ikke bundet af et reglement (som i den kommunale pasningsordning), men kan imødekomme forældrenes og børnenes behov.

Har man et barn, der har brug for hjælp til f.eks. sprog eller motorik, hjælper kommunen og pasningsordning på samme vis som i en kommunal Dagpleje.

Del siden