Indkøring af nye børn

 

Som forældre er det ikke lige altid nemt med inkøringen og det er helt normalt uanset om det er det første, andet eller det tredje barn, man skal give slip på. Det er en opgave for Jer forældre at skulle aflevere sit kæreste eje til et vildt fremmed menneske. Derfor er det vigtigt at i forældre signalerer ro og tryghed, og netop for at bibringe Jer tryghed er det vigtigt som forældre at komme og besøge mig 2-3 gange. Jo mere afslappede i er jo hurtigere blivere jeres barn det også.

 

Indkøringen kan tage 1 uger for nogle børn og andre børn er klar efter 3 dage. Men vi bruger den tid der skal til. Min erfaring siger mig at i den første uge har barnet nogle korte dage.

Nedenfor har jeg skitseret hvordan en indkøring kan se ud i pasningsordning så det bliver en succes for alle parter:-).

 

- Den første dag vil I komme når de andre børn er ankommet omkring kl. 9:30, eller efter aftale. Vi vil herefter sammen med de andre børn sætte os på gulvet og lege hvorefter I går hjem igen efter ca. 1-1,5 time.

 

- Anden dag vil i igen komme ca. kl. 9:30 og herefter lege lidt. Nå barnet er faldet til ro og begynder at lege selv går du en tur på 0,5-1 time. Det er vigtigt at sige tydeligt farvel til barnet, så det ved du går selvom barnet måske vil begynde at græde. Jeg vil selvfølgelig skrive via SMS hvordan det går.

 

- Tredje dag skal barnet lære at sige farvel til dig og denne gang kommer du ikke med og leger men siger farvel når overtøjet er taget af. Afskeden gøres så kort som muligt så barnet ikke føler sig utryg ved situationen hvis det trækker ud. Børn kan hurtig mærke at mor eller far ikke kan give slip. Dit barn er herefter i pasningsordning alene i et par timer og jeg vil selvfølgelig skrive via sms hvordan det går.

 

- Fjerde dag skal dit barn blive og spise mad med os og det er helt normalt at barnet ikke spiser så meget i de første dage og vi tager os god tid til at spise. Herudover gentager vi rutinen fra igår.

 

- Femte dag er barnet måske klar til blive i pasningsordning en halv dag hvor det siger farvel til dig, leger, spiser middagsmad og putte - jeg skriver SMS til Jer når jeres barn vågner så i kan komme og hente.

Det er bedst at her i starten at det er mig der putter og tager barnet op så det lærer at ikke er mor/far der kommer og ligeså hvis barnet lige få lov til at vågne, hvor jeg lige kan nå og give en ren ble på, få noget at drikke eller få noget eftermiddags mad, så det er et glad og frisk barn i får med hjem:-)

 

Vi er i løbende dialog om hvordan det går så vi sikrer at alle parter - både forældre og Jeg - føler sig trygge.

 

En indkøring tager den tid det tager.

 

 Venlig Hilsen Jeeva🙂

Auroras  første dage i dagplejen

Auroras første dage i dagplejen

Del siden